Biography

Dragana Simić, kikindska slikarka klasičnog realizma.
Rođena 1972. U Kikindi, Dragana se zanima za slikarstvo od ranog detinjstva. Crta, slika posmatra i beleži ono što vidi.
Završava osnovnu školu i Gimnaziju u Kikindi, tu ostaje u svom rodnom gradu i uz lični trud i pomoć nekih poznavalaca slikarstva, pravi svoje prve korake u radu sa uljem i upoznaje se sa stilom klasičnog realizma.
Kao samouka slikarka, gradi svoj prepoznatljivi stil, posmatrajući prirodu i slikajući predmete iz neposredne okoline.
Dragana o sebi:
`Pronalazim lepotu u jednostavnim stvarima, pokazujem kroz svoj rad, da je lepota u svemu oko nas - trebamo samo biti u mogućnosti da to i vidimo!
Predmeti koje slikam su iz mog sopstvenog doma, izabrani su zbog svog oblika, teksture ili boje, a ne zbog bilo kakvog simboličko značenje koje možda imaju. Oni su jednostavno naslikani da bi se preneo vizuelni doživljaj koji sam doživela gledajući predmete kako se odnose jedni prema drugima u slikarskoj kompoziciji. `
Učestvovala je na nekoliko kolektivnih izložbi i nekoliko odabranih likovnih kolonija u Srbiji. Dosta je aktivna na internet slikarskim platformama u Srbiji i inostranstvu, gde izlaže i prodaje svoje radove, preko kojih takođe dobija i porudžbine za slike, za privatne kolekcije ljubitelja slikarstva.


UPRAVO OVAKAV RAD joj je doneo i
Specijalna nagrada za sliku "Višnje"
ZAVOD ZA KULTURU VOJVODINE- Savez amatera Vojvodine
November 2013
Savez amatera Vojvodine dodelio je specijalnu nagradu Dragani Simić, na 14. smotri likovnih umetnika amatera Vojvodine, za sliku "Višnje"- 10. novembar 2013. godine

facebook...www.facebook.com/dragana.simic.58760

Lives and Works: Serbia, Kikinda

Simic Dragana joined SerbianaArt on Aug 3, 2011.

Random select artworks